top of page

Introducere in aromaterapie

Actualizată în: 9 iul. 2020


Aromaterapie- conversatie cu spiritul unei plante

Saulius Urbonas


Mi-am amintit astazi cum in anii 2000, opiniile mele privind medicina naturista si aromaterapie s-au schimbat radical. La acea vreme, ocupatiile mele principale erau creare de baza de date,medicina naturista si aromaterapie. In timp ce comparam diferite date din diferite surse, am inceput sa observ un tipar. Asta m-a condus spre o comparare analitica intre diferite ierburi si uleiuri esentiale, in functie de proprietatile lor medicinale, aplicatii pentru diferite boli etc….cand Evrika! Am realizat universalitatea lor. Tot ce imi ramanea de facut era sa descopar ce anume imi folosea mie, personal.


Am analizat principiile nutritiei sanatoase timp de 5 ani si din intamplare am dat peste o fraza simpla, dar cruciala care suna cam asa:

“Perceptia noastra in ceea ce priveste mirosul si gustul semnaleaza ceva esential despre ceea ce mirosim sau gustam- daca ne place, ne este benefic, daca nu, este neplacut si daunator. “

Aceasta este conceptia mea despre stil de viata sanatos si criteriul de a alege uleiurile esentiale si plantele medicinale.


1. In ceea ce priveste lucrurile naturale si nealterate, este de ajuns sa ne ascultam instinctul. Aceasta regula nu se aplica pentru lucrurile alterate de mana umana( fierte, prajite, marinate) sau cele create in laborator cum ar fi aromele sintetice. De fapt, aromele sintetice s-au dovedit a fi cele mai toxice produse pe care le putem consuma.


2. Perceptia noastra asupra mirosului si gustului se schimba o data cu varsta, starea sanatatii si conditia fizica. Asta inseamna ca maine e posibil sa nu mai fii la fel de incantat de un miros pe care l-ai simtiti ieri, si viceversa. Deci, daca corpul tau incepe sa simta ca acest miros nu chiar placut, e de fapt un lucru bun!- subconstientul tau ii va schimba perceptia si e posibil sa devina un miros mult mai bun, chiar favoritul tau.


3. Cineva care a avut un stil de viata sanatos, poate avea incredere in propriul miros atunci cand isi alege uleiurile esentiale si plantele medicinale pentru a le folosi cand se simte rau sau bolnav. Din pacate, atunci cand sistemul e plin de medicamente chimice, modificate hormonal e nevoie de ajutorul mentorilor si a medicilor, deoarece mirosul a fost atrofiat.


In concluzie- pentru a face o alegere buna trebuie sa ai o gama larga de uleiuri din care sa selectezi. Cate ai nevoie? Dupa mine, in jur de 30 e de ajuns. In cazul tau poate 10? 50? 100? depinde de la caz la caz.


Un lucru e cert, cineva care are doar doua sticle va avea un senzatie de satietate deoarece uleiurile esentiale la fel ca mancarea, ne dau un semnal atunci cand e prea mult sau prea des...

In ultimii 15 ani am folosit mai putine plante medicinale si m-am orientat spre uleiurile esentiale, nu pentru ca primele nu ar functiona, dar pentru ca rezultatul e e mult mai usor de atins cu ajutorul uleiurilor esentiale pure. Doar 2% din produsele de pe piata ar fi pure, ceea ce nu e mult deloc. Uleiul esential este spiritul separat de planta, intr-un mod delicat, cu dragoste mentinandu-se toate informatiile, chimice si fizice si usor inchise intr-o sticla. Acest spirit contine o putere magica care poate fi utilizata in avantajul nostru, daca reusim sa creeam o legatura cu el.

Vrem sa impartasim pasiunea noastra cu tine si ne-am bucura enorm sa iti organizam o petrecere Aroma!

Ia legatura cu: ingrida@aromalife.eu



0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page