top of page
lijij.jpg

Uleiurile  Esentiale: Veriga Lipsa Din Medicina Moderna

"PLANTELE nu joaca doar un rol vital in echilibrul ecologic al plantetei noastre, dar au fost legate strans si de bunastarea fizica, emotionala si spirituala a oamenilor inca de la inceputuri.

Fiind partea cea mai puternica a unei plante, uleiurile esentiale si extractele din plante au fost prezente in istorie din timpuri imemoriale. Uleiurile esentiale au fost utilizate medicinal pentru a omori bacterii, ciuperci si virusi. Ele produc arome exclusiviste pentru a echilibra dispozitia, ridica moralul, imprastia energiile negative si a crea o atmosfera romantica. Pot stimula regenerarea tesutului sau nervilor. Pot chiar sa oxigenze si sa transporte nutrienti in celule. 

EUleiurile esentiale pot avea un rol esential in combaterea noilor mutatii ale bacteriilor, virusurilor si ciupercilor. Din ce in ce mai multe cercetari sunt supuse studiilor clinice cu privire la folosirea uleiurilor esentiale  in tratarea acestor boli.

Cercetarea de la Weber State University arata ca majoritatea virusurilor, ciupercilor si bacteriilor nu pot trai in prezenta uleiurilor esentiale , in special cele bogate in fenoli, carvacrol, timol si  terpenes. Aceste rezultate ofera o explicatie moderna de ce Moise in Vechiul Testament folosea substante aromatice sa protejeze israelitii de ciuma care a decimat vechii egipteni. Ne ajuta sa intelegem de ce un grup cunoscut de hoti, care furau condimente si parfumuri, a fost protejat de ciuma neagra in secolul al 15-lea.

De-a lungul istoriei, uleiurile aromatice si condimentele au jucat un rol proeminent in viata de zi cu zi. Unul din pergamentele de la Marea Moarta contine aceasta fraza: “ Iar El isi va recunoaste copiii dupa miros”.

Life Science Publishing (2016), "Essential Oils Desk Reference Special First Edition Hardcover".

shutterstock_727897060 (1).jpg

Noiembrie, 2019

 Potentialul terapeutic of α- and β-Pinene: un dar miraculos al naturii.

α- si  β-pinene sunt reprezentanti cunoscuti ai grupului monoterpenes si se gasesc in multe uleiuri esentiale ale plantelor. Sunt componenti chimici primari ai uleiurilor esentiale de rozmarin, Frankincense,chiparos, ienupar si Helichrysum. O intreaga gama de activitati farmaceutice a fost raportata, incluzand antibiotice, anti-coagulante,antitumor, antimicrobiale,antimalarie, antioxidant,anti-inflamator,anti-Leishmania si efecte analgezice.

Intreaga publicatie:

shutterstock_529380235 (1).jpg

Iunie, 2019

Uleiurile esentiale ca agent anti-microbian-mit sau alternativa reala?

Plantele si uleiurile esentiale(EO) au fost folosite in medicina datorita proprietatilor lor biologice, cum ar fi actiune larvicida, analgezic, anti-inflamator, antioxidant, fungicid si proprietati anti-cancer. Multe exercita proprietati anti-microbiene ceea ce este extrem de important in domeniile stiinta si industrie. Conform cercetarilor, EO reprezinta o alternativa la componentii sintetici, in special datorita rezistentei crescute dezvoltata de microorganismele patogene. 

Intreaga publicatie:

shutterstock_1687695343 (1).jpg

Martie, 2016

Efectul inhalarii uleiurilor aromaterapeutice la pacientii cu rinita alergica perena.

Acest studiu a avut ca scop investigarea efectelor inhalarii uleiului aromaterpeutic asupra simptomelor, calitatii vietii, calitatii somnului si nivelului de oboseala la adultii cu rinita alergica perena. Cercetarea indica faptul ca inhalarea anumitor uleiuri ajuta la ameliorarea simptomelor, imbunatateste calitatea vietii si reduce oboseala la pacientii cu rinita.

Intreaga publicatie:

analysis-4402809_960_720.jpg

August, 2015

Uleiurile esentiale folosite in aromaterapie: o revizuire sistematica

Aromaterapia regleaza implinirea fiziologica, spirituala si psihologica spre o noua etapa a vietii.Aceasta terapie nu este doar de prevenire, dar poate fi folosita si in stadiile acute si cronice ale bolii.Aceasta terapie foloseste diferite premutatii si combinatii pentru a elimina depresia, indigestia, durerile de cap, insomnia, durerile musculare, probleme respiratorii, acnee, dureri articulare si altele.

Intreaga publicatie:

cdc-_N7I1JyPYJw-unsplash (1).jpg

Iunie , 2019

Rolul uleiurilor esentiale in siguranta alimentara: aplicatii anti microbiene si antioxidante

Componentele majore ale uleiurilor esentiale reprezinta un potential antioxidant, antimicrobian si antifungic la diverse niveluri. Diferite uleiuri ca cel de arbore de ceai,lamaie, catel de usturoi,scortisoara si cimbru din diferite plante traditionale, au aratat activitati anti microbiene si antioxidante semnificative si de asemenea, au crescut calitatea si siguranta mancarii de pe raft.

Intreaga publicatie:

faafaf-05 (1).jpeg

Septembrie, 2017

Activitatea cardiovasculara a componentilor chimici din uleiurile esentiale

Bolile cardiovasculare sunt cauza principala a  deceselor in tarile dezvoltate si scad calitatea vietii, aceasta avand un puternic impact economic si social asupra populatiei. Studiile recente asupra uleiurilor esentiale au atras atentia si au incurajat cercetarile acestui grup de produse naturiste datorita efectelor asupra sistemului cardiovascular.

Intreaga publicatie:

bottom of page